Så tar du bort ett konto på Instagram

För att kunna radera ett konto på Instagram måste du ha inloggningsuppgifterna till det. Det går inte att radera kontot direkt i appen, utan du måste logga in via en webbläsare. Kontot och alla dess bilder och filmer försvinner permanent direkt och går inte att återskapa.

Tänk på att du måste arkivera Instagram-kontot innan du raderar det. Läs här hur du går tillväga.

Radera ett Instagramkonto

  1. Gå till Instagrams sida för att radera konton. Logga in om du inte redan är inloggad. När du loggat in kommer det att se ut som på bilden nedan.

2. Välj en anledning till varför du tar bort ditt konto och skriv in ditt lösenord. Därefter kan du klicka på ”ta bort mitt konto permanent” längst ner.

3. Ett fönster kommer upp där du får bekräfta att du vill ta bort kontot. När du gjort det försvinner det permanent.

Inaktivera Instagramkonto tillfälligt

Har du ett konto som ingen kan hantera just nu, men som du tror kan komma till användning igen? Då kan du inaktivera det i stället för att ta bort det. Kontot och alla dess bilder och filmer blir då osynliga tills det aktiveras igen. Även detta måste göras via en webbläsare och kan inte göras direkt i Instagram-appen.

Gör såhär:

  1. Logga in på Instagram via en webbläsare. När du är inloggad klickar du på den lilla gubben längst upp till höger på sidan.

2. Klicka på ”redigera profil”.

3. Längst ner på sidan ser det nu ut såhär. Klicka på ”inaktivera mitt konto tillfälligt”.

4. Välj en anledning till att inaktivera kontot och ange ditt lösenord. Klicka därefter på ”inaktivera kontot tillfälligt”.

För att återaktivera kontot är det bara att logga in igen.

Lämna ett svar