Inlägg på Instagram

Du kan göra olika typer av inlägg i flödet på Instagram. Här går vi igenom varianterna lite närmare.

Bildinlägg på Instagram

Ett bildinlägg på Instagram hamnar i det vanliga flödet som. Bäst fungerar det med en stående bild men i arkivet, där användare kan se dina tidigare inlägg, är formatet kvadratiskt, så tänk på det.

Guide över olika bildstorlekar på Instagram

En bra inläggstext, eller caption som det också kallas, ska vara personlig, läsvärd och uppmuntra till kommentarer. Du kan exempelvis förklara spännande fakta om det som finns på bilden eller berätta en historia med hjälp av bilden. Du kan också berätta en anekdot, eller vad som hände ögonblicket när bilden togs. Texten får vara max 2200 tecken. Trenden är att längre texter fungerar bättre, men det beror så klart på om de är intressanta för följarna eller inte.

Många Instagramanvändare följer hashtags inom områden de är intresserade av, så försök komma på relevanta hashtags för det innehåll du publicerar. Använd alltid #MalmöStad och #Malmö.

Så gör du ett tillgängligt Instagraminlägg

Karusellinlägg på Instagram


Ett karusellinlägg, eller swipeinlägg som det också kallas, består av flera bilder eller videor i samma inlägg. Du laddar helt enkelt upp flera bilder och markerar i vilken ordning du vill att de ska presenteras. Instagrams algoritm gillar de här inläggen eftersom den som ser inläggen spenderar mer tid på det för att se alla bilder eller videos. Du kan ladda upp max tio bilder och videos i samma inlägg.

Tänk på att du inte kan radera, byta ut eller ändra ordning på någon av bilderna i ditt karusellinlägg när det väl är publicerat. Du behöver i så fall radera inlägget och publicera det på nytt med de bilder och i den ordning du önskar.

bild som visar ett instagraminlägg med flera bilder i.

Videoinlägg på Instagram

Ett videoinlägg i flödet på Instagram publicerar du precis som ett bildinlägg. Du skriver en inläggstext och hashtaggar precis som vid ett bildinlägg. Du kan också ange platsinformation och tagga andra konton, exempelvis något av Malmö stads övriga Instagramkonton. Videon får vara max 60 sekunder lång och formatet kan vara kvadratiskt, liggande eller stående. Du kan publicera flera videos i samma inlägg och du kan också blanda video och bilder i ett karusellinlägg.

Tänk på att videon du publicerar ska uppfylla Malmö stads krav på tillgänglig video. På Instagram kan man inte lägga till en separat undertextfil, vilket vi vanligtvis rekommenderar, så undertext på Instagram behöver därför vara inbränd.

Videon ska också ha en omslagsbild, den syns på profilsidan. En bra och genomtänkt omslagsbild kan göra att fler ser filmen.

Så gör du ett tillgängligt Instagraminlägg

En bild på en Instagramvideo med en man som står i ett lekrum.

Lämna ett svar